Blog

Led čelovka

LED čelovka na turistiku ako súčasť výbavy: Prečo je dôležitá?

Chystáte sa na turistiku? V tom prípade si nezabúdajte zbaliť všetko dôležité. Netreba zabúdať ani na maličkosti, medzi ktoré patrí aj turistická čelovka. Prečo je ale dôležité na ňu nezabúdať? 

Či už idete na jednodňový výlet, viacdňovú túru alebo nocovať v stane, LED čelovka sa môže stať vaším verným spoločníkom. Miesto v batohu vám určite nezaberie, preto by ste si ju mali vždy zobrať so sebou a považovať ju za svoju istotu. Možno si práve hovoríte, že na turistiku predsa chodíte počas svetla, no nikdy neviete, aká nečakaná situácia vznikne. Je lepšie mať pri sebe čelovku, ako ju nemať a byť kvôli tomu vo väčšom ohrození či nepohodlí.

Praktický tip: Niektorí ľudia si na turistiku zvolia baterku, no tá častokrát nie je taká účinná ako čelovka. Musia ju totiž držať v ruke, čo vás môže pri turistike do značnej miery obmedzovať.

 

kvalitné čelovky

Turistická čelovka ako bezpečný pomocník

Na turistike sa môžu vyskytnúť nečakané situácie. Môže sa napríklad rýchlo zotmieť a keďže turistické chodníky nie sú vo väčšine prípadov nejako osvietené, môžete mať problém s orientáciou. Na to sú najlepšie čelovky, ktoré sa na turistike stávajú kľúčovým nástrojom pre zabezpečenie vašej bezpečnosti. Preto si neváhajte zobrať čelovku vždy so sebou. V batožine zaberie menej miesta ako bežná baterka a rovnako je lepšie skladná. Dostatku výkonu sa rovnako nemusíte báť, kvalitné čelovky hravo svojím výkonom a dosvitom predčia bežné baterky.

výkonné čelovky

Praktická LED čelovka

Výkonné čelovky sú mimoriadne praktické a univerzálne. Zobrať si ich môžete na akúkoľvek turistiku či kempovanie. Počas zotmenia ich zaručene využijete. Nemusíte používať žiadne baterky, čelovku si dáte jednoduchým spôsobom na hlavu a bude vám svietiť na miesta, kde budete chcieť.

Turistická čelovka

Hľadáte najlepšie čelovky na nočnú turistiku? Žiadny problém!

Ste milovníkom nočných aktivít a radi by ste preskúmali prírodu počas noci? Čelovka na turistiku vám k tomu výrazne dopomôže! Nočná turistika je pre mnohých ľudí fascinujúcou skúsenosťou, ale mnohí z nich sa jej obávajú z dôvodu tmy. Preto sa odporúča ísť na turistiku vždy s niekým, nie osamote a určite mať pri sebe aj kvalitnú LED čelovku. Tá vám bude robiť spoločnosť počas celého nočného dobrodružstva. Zásadný bude nie len jej dosvit a výkon ale aj výdrž baterky a pohodlnosť pri nosení, či módy svietenia.

Nezabúdajte: Čelovka na turistiku je vybavená gumovými popruhmi okolo hlavy. Tie vynikajú dobrou fixáciou, preto sa o stratu čelovky aj pri prudších pohyboch rozhodne báť nemusíte.

najlepšie čelovky

Neočakávané situácie

Rozhodnete sa, že chcete vidieť západ slnka počas turistiky, prípadne nájdete poraneného turistu, ktorému budete chcieť pomôcť či vy sami sa poraníte. V takýchto neočakávaných situáciách sa častokrát plánovaný čas turistiky výrazne natiahne a preto by ste mali mať po ruke čelovku. Tá je oproti klasickej baterke pohodlnejšia a zaručí vám aj väčšie bezpečie, keďže ju nemusíte držať v ruke.

Výkonné čelovky - zamerajte sa na dosvit a výdrž

Chystáte sa kupovať turistickú čelovku? V tom prípade by ste mali zvážiť viacero parametrov, predovšetkým dosvit a výdrž. Čo sa týka dosvitu, tento parameter vyjadruje, ako ďaleko si s čelovkou budete môcť posvietiť. Pozor však na to, že vyšší dosvit je častokrát na úkor výdrže čelovky. Je preto dôležité nájsť v týchto dvoch parametroch vhodný kompromis. Výdrž čelovky je však prvoradá. Aj turistika totiž patrí medzi outdoorové aktivity, pri ktorých je výdrž svietenia viac než zásadná.

Ak sa chcete cítiť na turistike čo najviac bezpečne, vyberte si z našej ponuky kvalitných a výkonných čeloviek. Vynikajú pohodlným nosením, dobrou výdržou a skvelým výkonom. Zaručene tak ide o investíciu, ktorá sa oplatí z mnohých hľadísk.

turistické čelovky

Späť na blog