Blog

čelovky na beh

Čelovky na beh: Na čo si dať pozor pri ich výbere?

Beh patrí u ľudí medzi obľúbené športy. Posilňuje kondíciu, výdrž a v neposlednom rade vďaka nemu môžete schudnúť nadbytočné kilogramy. Bez potrebného vybavenia to však nepôjde. Medzi to patria aj nabíjacie čelovky.

Pokiaľ ste milovníkom behu, pravdepodobne zbožňujete tento šport vykonávať počas celého roka. Bez ohľadu na ročné obdobie či počasie. Obľúbené je aj behanie počas tmy. V tomto prípade sú však nevyhnutné čelovky na beh. Ako si však vybrať tú správnu z tak pestrej ponuky?

Kvalitné osvetlenie - LED čelovky

Keďže chcete behať počas tmy, budete potrebovať čelovku s kvalitným osvetleným. Odporúča sa zaobstarať si takú, ktorá má svetelný výkon aspoň 200 lm (lúmenov). Pokiaľ však zainvestujete do vyššej kvality, LED čelovka by mala mať funkciu regulácie svetelného toku. Tá dokáže ovplyvňovať kvalitu jasu automaticky.

Nabíjacia čelovka - dlhá výdrž batérie

Medzi kľúčové faktory pri výbere čelovky na beh patrí zaručene aj výdrž batérie. V priemere ide o 1,5 – 3 hodiny na jedno nabitie. Samozrejme, čím dlhšia je výdrž, tým vyššia je aj cena, s čím treba počítať. V súčasnej dobe máte na výber čelovky fungujúce na princípe bateriek, prípadne nabíjacie čelovky, ktoré vynikajú jednoduchým používaním, silnou výdržou a vysokou kvalitou.

 

LED čelovka

Kvalitná čelovka - odolná voči nepriaznivým podmienkam

Beh je šport, ktorý je často sprevádzaný aj nepriaznivými podmienkami. Na základe toho by ste si preto mali vyberať aj čelovky nabíjacie. Mali by byť čo najviac odolné voči vetru, dažďu alebo snehu.

Praktický tip: Pri výbere čelovky zvážte či je vybavená otvormi. Tie zabezpečujú odvetrávanie a vaša hlava tak bude chránená aj voči prebytočnému potu.

Čelovky na beh - nezabúdajte na komfort

Pokiaľ sa chcete počas behu cítiť čo najviac komfortne, mali by ste sa pri výbere viac zamerať na ergonomickú stránku. Čelovky na beh sú ideálne v prípade, keď obsahujú okrem bočných aj stredový pruh. Ten by mal byť ľahko nastaviteľný. Dôležité je, aby vás čelovka počas behu nikde netlačila, prípadne vám nebola príliš voľná. Mohla by vám totiž veľmi ľahko spadnúť z hlavy, po čom pravdepodobne netúžite.

Hmotnosť a veľkosť

Čelovka by mala byť čo najľahšia a prihliadať by ste mali aj na jej veľkosť. Samozrejme, pokiaľ má externú batériu a pruhy navyše, jej hmotnosť bude vyššia, no nie výrazne. Dôležité je, aby vás na hlave neťažila, a to aj počas dlhšieho, niekoľko hodinového behu. Mohlo by vás to totiž obmedziť aj vo výkone.

nabíjateľná čelovka

Cena čelovky - záleží na cene?

Aj napriek tomu, že častokrát vyššia cena odzrkadľuje aj lepšiu kvalitu prevedenia, cena nie je jediný faktor, na ktorý by ste sa mali pri výbere zamerať. Prihliadajte skôr na praktické vlastnosti čelovky na beh ako na jej cenu. Okrem iného, kvalitné čelovky nájdete v dnešnej ponuke aj za veľmi výhodné sumy.

Výkonná čelovka - podporí aj váš výkon

Chcete sa v behu neustále zlepšovať a vytvárať si rekordy? V tom prípade by vám nemala chýbať čelovka, ktorá umožní zlepšenie výkonu. Predsa len, po tme by sa vám bez nej behalo veľmi ťažko, ak by ste nedovideli ani kam stúpate. S čelovkou na beh si tak budete výrazne istejší v každom kroku. Lámať osobné rekordy s ňou môžete každý jeden deň!

kvalitné čelovky

Prihliadajte na bezpečnosť

Behať po tme by bez kvalitného osvetlenia nebolo vôbec bezpečné. Okrem iného, aj v dnešnej dobe sú mnohé mestské časti nedostatočne osvetlené, preto sa vám čelovka zíde nielen na beh mimo mesta, ale aj v ňom.

Čelovka na beh tak patrí rozhodne medzi povinnú výbavu každého bežca. Z našej ponuky vám odporúčame čelovku Glowfox Headmax s ktorou zažijete veľa šťastných a najmä bezpečných bežeckých kilometrov.

čelovka HEADMAX
Zpět na blog